Mimi Smith: “Ik vind het heel jammer dat ik vooral herinnerd word voor mijn programma met Piet Huysentruyt”

Foto: VTM

Drie seizoenen stond Mimi Smith aan de zijde van de beginnende chef Piet Huysentruyt in het VTM-kookprogramma ‘Lekker Thuis’. Maar wat de kijkers niet wisten, is dat ze werd ingeroepen om Piet te helpen. Zodra hij de kneepjes van het vak kende, dankte de zender haar af en werd voor Ilse De Meulemeester gekozen. Nu doet Mimi, inmiddels 76, haar verhaal in ‘De Bende van Annemie’ op Radio 1.

Mimi vindt het naar eigen zeggen “heel jammer” dat ze de geschiedenis ingaat als de co-presentatrice van ‘Lekker Thuis’. “Het is oké, maar ik heb zoveel mooiere dingen gedaan”, zo refereert Mimi naar de Wies Andersen Show en haar eigen medische show. “Maar de mensen denken alleen aan dat laatste programma”, klinkt het.

Coach van Piet

“Er was me gevraagd om het programma in te leiden, vooral om Piet te lanceren. Want hij had geen enkele tv-ervaring. Hij sprak toen ook een taaltje dat weinig mensen verstonden. Ik moest hem altijd een beetje verbeteren en begeleiden en dat heb ik echt honderd procent gedaan. Tijdens iedere pauze zat hij in mijn loge. Ik heb hem werkelijk gecoacht. Toen hij op eigen benen kon staan, werd iemand anders erbij gehaald”, zegt ze. “Piet is een schitterende kok en heeft uiteraard veel zelf gedaan, maar ik denk wel dat hij veel van zijn tv-ervaring van mij heeft meegekregen."

Vandaag is Mimi nog steeds een bezige bij met een boon voor cultuur. Ze leest heel veel en zit in drie cultuurclubs. “Ik ga minstens drie keer per maand op uitstap met een groepje dames. We bezoeken tentoonstellingen, praten over boeken. Ik hoor wat er leeft. Dat is allemaal heel leuk en interessant. Met mijn eigen partner Leo (voormalig topman bij de NMBS, red.) doe ik natuurlijk ook veel uitstapjes.
 

'Lekker Thuis' was destijds zo populair dat Chris Van den Durpel het parodieerde in zijn sketchshow Chris & Co.

Door vwh
Meest recent