Bekend model haalt uit naar magazine omdat het haar borsten en lippen heeft verkleind

Foto: Isopix

Emily Ratajkowski vond het maar niets dat haar foto op de cover van Madame Figaro met Photoshop werd bewerkt. Volgens haar heeft het magazine haar borsten en lippen verkleind en dat pikt ze niet. In een boodschap op Instagram laat ze weten dat ze enorm teleurgesteld is. "Iedereen is op zijn of haar eigen manier uniek mooi."

Het is niet de eerste keer dat Emily Ratajkowski, 26 jaar en vooral aan de slag als model en actrice, ijvert voor meer 'body positivity' en het zal ongetwijfeld niet de laatste keer zijn. Zeker niet als ze, zoals onlangs gebeurde, zelf het slachtoffer wordt van Photoshop. Dat was het geval met een foto van haar die op de cover van het Franse magazine Madame Figaro prijkte. Naar eigen zeggen werden haar lippen en borsten verkleind, en dat bewijst ze ook met een foto op Instagram. 

Bovendien laat ze in de post ook weten waarom ze het maar niets vindt dat het beeld werd bewerkt. "Iedereen is op zijn of haar eigen manier uniek mooi", klinkt het. "We kampen allemaal met onzekerheden over de dingen die net afwijken van de schoonheidsidealen. Ik probeer, net zoals zoveel anderen, elke dag die onzekerheden te bestrijden. Daarom was ik dan ook extreem teleurgesteld dat mijn lippen en borsten met Photoshop bewerkt werden op deze cover. Ik hoop dat de mode-industrie uiteindelijk zal leren te stoppen om de zaken die ons net uniek maken in de kiem te smoren en in de plaats individualiteit begint te vieren."

Wie op het pijltje rechts op de foto klikt, ziet het verschil tussen de cover en de originele foto duidelijk:

 

Door flb