Odegand laat stadshal schitteren als extra openluchtconcertzaal

Gent - Terwijl het publiek tijdens Odegand zaterdag concertjes kreeg voorgeschoteld in bekende en minder bekende concertzalen en kerken, speelde de stadshal ook een glansrol als openluchtconcertzaal. De gratis concerten van Karel Van Marcke en zijn Muda studenten, de Ledebirds met de Bulgaarse volksdansgroep Na Horoto en de muzikanten op de 123 piano's lokten heel wat kijklustigen.

Karel Van Marcke en zijn MUDA studenten

Componist en pianist Karel Van Marcke nodigde de jonge studenten van het MUDA Kunstencentrum (waar hij ook zelf les geeft) uit verschillende van zijn werken te brengen. Openen deed hij met het prachtige cadeau dat componisten-vaders aan hun dochters kunnen schenken, een muzikale ode, in dit geval "Hélène's Tune". Een vierkoppig klarinetensemble speelde intieme muziek uit de cd "Faust". En een veelhoofdig studentenorkest vertolkte een gesmaakte versie van het gedreven "Concerto Continuo" van Van Marcke. 

De Ledebirds en de Bulgaarse danseressen Na Horoto

Het sociaal-artistiek orkest uit Ledeberg "de Ledebirds" bracht voor Odegand Bulgaarse danseressen mee. De vrouwen van Na Horoto zorgden voor extra kleur en ambiance, terwijl de Ledebirds een mix van Turkse en balkan muziek aan elkaar regen. De dansende vrouwengroep werd af en toe aangevuld met toevallige passanten, inclusief mannen in maatpak die net van een trouwfeest leken te komen. 

123-piano

De stadshal vertolkte met brio haar rol als extra openluchtconcertzaal. Sommige mensen stonden duidelijk te wachten voor de concerten, anderen spoelden toevallig aan en bleven plakken waardoor de massa aanzwol. Iets wat door de structuur van het gebouw perfect kan. Ook de piano's van het event 123 - piano werden urenlang bespeeld. We hoorden achtereenvolgens een enthousiaste opa, een piepjonge pianist en een jazzy improvistor genieten van de toetsen en de gratis indrukwekkende stadshalgalm.

 

 

Door An Rosiers
VOOR ABONNEES