Man steekt ex-vriendin dood op straat in Gent

Bron © BELGA
Gent / Boom -

Voor de correctionele rechtbank van Gent wordt dinsdag de zaak behandeld tegen de 43-jarige man die in augustus vorig jaar zijn ex-vriendin neerstak aan de Dampoort in Gent. De 31-jarige vrouw overleed twee dagen na de steekpartij aan haar verwondingen.

De steekpartij gebeurde op 28 augustus rond 14.20 uur aan de Koopvaardijlaan in Gent. De man stapte uit een wagen en liep op het slachtoffer af. De vrouw kreeg verschillende messteken en werd in levensgevaar naar het ziekenhuis afgevoerd. De kinderen van de vrouw zouden getuige geweest van de steekpartij.

De verdachte, de 43-jarige Salah E. uit Boom, werd de avond van de feiten opgepakt. Hij werd toen aangehouden voor poging moord, maar omdat de vrouw twee dagen later aan haar verwondingen overleed, kregen de feiten de kwalificatie moord.

De feiten kaderden binnen de sfeer van intrafamiliaal geweld, zo bleek uit verder onderzoek. De vrouw was al een tijd op de vlucht voor haar ex en verbleef in een vluchthuis in Gent. Volgens de familie van het slachtoffer had de man haar al verschillende keren bedreigd maar werd haar verhaal niet ernstig genomen.

    VOOR ABONNEES