Succesvolle Niels Vandyck denkt niet aan uitbollen: “Zegehonder is niet gestild”

Niels Vandyck Foto: kms

Londerzeel / Merchtem / Puurs -

De uit Malderen afkomstige eliterenner Niels Vandyck (27) liet in Linde-Londerzeel al zijn vijfde overwinning optekenen. Bij zijn Brussegemse ploeg Team Thielemans-Dehauwere is men in de wolken met de kopman die ook werd gestrikt voor volgend jaar.

Ruim honderd renners passeerden de inschrijvingstafel in het Londerzeelse Linde waar de koers de voorbije jaren vaak snel al in een beslissende plooi werd gelegd. Maar ditmaal liep het anders.

“Geen enkele vlucht kreeg meer dan vijftien seconden bij elkaar”, zegt Niels Vandyck. “Er werd echt wel moordend hard gereden. Ik zag na afloop meer dan 46 kilometer per uur gemiddeld op de teller. Het was dos 120 kilometer knallen. Met vier renners op een rij stevenden we op de eindstreep af. Ik toonde me de snelste voor Dries Lehaen.”

“Het was mijn vijfde overwinning dit seizoen. Ik boer dus niet slecht. Het is vooral leuk dat ik de koersen in de eigen regio kan winnen. Ik won voordien ook al eens in Londerzeel en zegevierde in Merchtem naar waar ik later wil verhuizen.”

Voor Team Thielemans-Dehauwere betekent jouw komst dat het niet langer de hoop vult, maar steeds in de frontlinie meestrijdt voor de bloemen. Zijn er geen kapers op de kust voor een winnaar als jij?

“Ik blijf volgend jaar bij Thielemans-Dehauwere. We hebben elkaar gevonden.”

“Het gras mag elders al eens groener ogen, maar ook in de wielersport is een goed huwelijk veel waard. Ik combineer mijn job nu al een paar jaar met de koers en dat loopt goed. Ik leg vloeren en wanden in bestelwagens wat fysiek eigenlijk best wel vermoeiend is. Op het einde van een werkdag heb ik er flink wat krachttraining op zitten. Na mijn werk kruip ik dan nog een paar uur op de trainingsfiets. Laat je niet wijs maken dat mijn goede vorm zo maar uit de lucht komt vallen. Wie niet hard traint, koerst niet mee voor de zege.”

Het seizoen loopt stilaan op zijn einde, maar jouw bobijntje lijkt nog niet af?

“Met Nieuwerkerken-Aalst, Wetteren, Rumst, Bornem en Boom staan er nog vijf koersen op mijn agenda. Het is zeker niet zo dat ik aftel naar de laatste koers op 9 oktober. Mijn vorm is nog steeds goed en mijn zegehonger niet helemaal gestild. Toch zal de rustperiode na het einde van het seizoen mijn lichaam wel deugd doen. Na die rustperiode keert de goesting naar de fiets dan wek automatisch terug. Ik was ooit prof en beleef de koers nu op een andere manier, maar ik blijf me amuseren.”

Door WIM REDANT,rwd
  • VOOR ABONNEES