Herexamen voor Barbara Sarafian in ‘De Slimste Mens’

Tweede keer, goede keer voor Barbara Sarafian? Foto: pdr

Ook actrice Barbara Sarafian (49) waagt dit najaar haar kans in De Slimste Mens ter Wereld. Ze zal zich willen bewijzen, want in 2013 werd ze na twee keer gewipt door het fenomeen Lisa Smolders.

De tweede keer moet de goede keer worden voor de veelgevraagde actrice uit series als Beau Séjour en films als Everybody Happy. In 2013 botste Barbara Sarafian bij haar tweede aflevering op Lisa Smolders, de toen 27-jarige presentatrice van Studio Brussel die naar acht afleveringen ging in het jaar waarin Gilles De Coster met de eindzege ging lopen. Opvallend was de verbetenheid waarmee Sarafian speelde: ze verscheen in het zwart gekleed met een grote donkere bril om de foto’s en filmpjes zo goed mogelijk te kunnen bekijken, en gaf tegenover presentator Erik Van Looy toe dat ze er alles aan zou doen om te winnen. “Het is genetisch bepaald, denk ik. Ik kan niet tegen mijn verlies. Als het toch zou gebeuren, zal ik me inhouden. Ik ga niet groen worden, maar bij verlies zou er wel enig meubilair kunnen sneuvelen.”

Sarafian won haar eerste aflevering met voorsprong, maar mocht bij de tweede al naar huis.

Nog een herkanser

De actrice is niet de enige die vanaf oktober mag herkansen: ook Jean-Marie Dedecker, goed voor vier deelnames in 2004, doet opnieuw mee. Andere deelnemers zijn Johan Boskamp, Bart Somers, Sean Dhondt, Evi Hanssen, Dina Tersago, Heidi Van Tielen, Goedele Wachters, Björn Soenens, Xavier Taveirne en Jens Dendoncker.

Door tdl