“Winnaarsmentaliteit tonen”

Jens Noppe: “We hebben voldoende kwaliteit om dit seizoen nooit in de problemen te geraken.” Foto: art Vandenbroucke

Harelbeke -

KRC Harelbeke gaat morgen in zijn tweede thuiswedstrijd op zoek naar een tweede overwinning. Tegenstander Bornem heeft slechts één punt en lijkt op papier een haalbare kaart. Toch is men bij Harelbeke op z’n hoede.

“Onze tegenstander zal ook gebeten zijn op puntenwinst en een eerste zege”, beseft Jens Noppe. “Niettemin moeten we durven gaan voor de volle buit, maar dan zullen we wel meer mentaliteit om te winnen moeten tonen. In de vorige wedstrijden ontbrak er vaak wat scherpte. In voetbal hangt er veel af van de wil om te winnen. We beschikken niet over een ploeg die hoog van de toren moet blazen. Alleen met een goede ingesteldheid zullen we resultaten pakken. Laten we Bornem dus zeker niet onderschatten. Er zal daar ook wel kwaliteit aanwezig zijn, maar met onze kern moet een gunstig resultaat mogelijk zijn, àls een winnaarsmentaliteit tonen.”

“Eigenlijk ga ik er van uit dat we zondag zullen winnen”, is Noppe redelijk optimistisch. “Ik weet het, het zal absoluut niet vanzelf gaan en we mogen het onszelf niet moeilijk maken. Met overtuiging voetballen, met veel lef en met vertrouwen, zo luidt de simpele boodschap. Daarom verwacht ik ook wel een reactie van de groep. Vorig jaar was er in onze ploeg meer ervaring, nu is er meer enthousiasme. Al bij al blijven we over voldoende kwaliteit beschikken om dit seizoen nooit in de problemen te geraken. Toegegeven, we hebben misschien niet de breedste kern, maar zonder blessures en met de nodige scherpte zijn we het waard ons ergens in de goede middenmoot te nestelen. Drie op negen is niet echt super, maar daarvoor zijn we nog geen degradatiekandidaat.”

  • VOOR ABONNEES