Britse wandelaarster (63) opgegeten door wolven in Griekenland

© Shutterstock

De overblijfselen van een vermiste Britse wandelaarster (63) werden teruggevonden in de heuvels van Noord-Griekenland. Men gaat ervan uit dat de vrouw aangevallen werd door wolven toen ze alleen aan het wandelen was op een afgelegen pad. Dat vermoedt de Griekse lijkschouwer na een autopsie van het lichaam.

evg

Lijkschouwer Nikos Kifnidis liet weten dat de beide dijbenen van de vrouw opengereten waren door beten en dat grote delen van haar lichaam nog steeds vermist zijn. Een dierenarts die ook aanwezig was bij de autopsie bevestigde dat de beten niet van een hond of jakhals kunnen zijn. “Ik denk dat ze opgegeten is door één of meerdere wolven,” aldus Kifnidis. Onderzoek van de haren die teruggevonden werden op de overblijfselen moet nu definitief uitsluitsel brengen.

Afgekloven beenderen

De overblijfselen,voornamelijk afgekloven beenderen, werden afgelopen zaterdag teruggevonden in het stadje Petrota, zo’n 285 km ten oosten van Thessaloniki. De autoriteiten vonden ook een paspoort van de vrouw terug. Het gaat om de 63-jarige Celia Lois Hollingworth die vrijdag als vermist werd opgegeven door de Britse ambassade in Athene. Het was de broer van de vrouw die vanuit Engeland alarm had geslagen. Zij zou hem gebeld hebben om te zeggen dat ze aangevallen was door honden.

De politie heeft de identiteit van de vrouw nog niet officieel bevestigd, maar hoogstwaarschijnlijk gaat het wel degelijk om dezelfde vrouw. De vrouw in kwestie was op wandel naar een archeologische site. Ze werd het laatst levend gezien op een wandelpad tussen een site in Messimvria en een andere archeologische site.

Wolven zwerven regelmatig door afgelegen gebieden in Griekenland. Aanvallen op mensen zijn echter zeer zeldzaam. Er is al in decennia geen fatale aanval meer gemeld.

Nu in het nieuws