Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

Dit kookboek wil u de herfst door helpen met soeprecepten. Maar zijn ze ook lekker?

Kookboek op de rooster

Dit kookboek wil u de herfst door helpen met soeprecepten. Maar zijn ze ook lekker?

Foto: *

Soep is hot, en dat mag je zowel letterlijk als figuurlijk nemen. Elke zichzelf respecterende stad heeft wel een soepbar. De chefs van Soup en Zo hebben drie winkels in Amsterdam en delen hun keukengeheimen met de wereld in het welluidende boek Soep. Verwacht geen klassieke tomatensoep met balletjes of kervelsoep. Neen, hier zijn het meer exotische namen als de Hindoestaanse groentesoep met masala of de cassavesoep met kokos en gamba’s. Gelukkig zijn voor het merendeel van de soepen de ingrediënten gemakkelijk te vinden in de supermarkt.

Mosterdsoep met paprika en prei

Ingrediënten (4 pers.):

50 ml olijfolie

1 grote wortel, in plakjes van 1 cm

1 middelgrote ui, grof gesnipperd

Halve rode Spaanse peper, fijngesneden

1 fijngesneden

1 ...