Laurens Devos bevestigt ambities op EK tafeltennis voor paralympiërs

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Paralympisch kampioen tafeltennis Laurens Devos (klasse 9) is goed begonnen aan het EK in het Sloveense Lasko. Devos werd ook in 2015 al Europees kampioen.

Laurens Devos, nog altijd maar zeventien, is de nummer een van de wereld in zijn categorie. Hij won zijn drie poulewedstrijden telkens zonder een set te verliezen en haalde het daarbij van de Hongaar Dezso Bereczki (ITTF 12), de Israëliër Aviv Gordon (ITTF 17) en de Let Valdislavs Kobka (niet geklasseerd). In de kwartfinales wacht zaterdag de Brit Ashley Thompson (ITTF 18).

Devos is niet de enige Belg in Slovenië. Florian Van Acker (klasse 11), eveneens paralympisch kampioen en nummer een van de wereld, ging ook een ronde verder zonder setverlies. Hij versloeg de Duitser Florian Hartig en de Rus Alexandr Efremov.

Ben Despineux (klasse 7, ITTF 14) werd tweede in zijn groep en stoot door naar de achtste finales. Dat lukte ook Marc Ledoux (ITTF 13) en Mathieu Loicq (ITTF 16) in klasse 8. Benjamin Marotte (klasse 3) en Bart Brands (klasse 5) zijn uitgeschakeld.

    Meest recent