Duitse politie verijdelt overval op juwelier met terroristische achtergrond

Foto: Photo News

De politie van Bremen heeft vrijdag zes mannen gearresteerd die een overval op een juwelier in Osterholz-Scharmbeck, even ten noorden van de stad, zouden beramen. Met de opbrengst wilde het zestal naar verluidt de aankoop van oorlogswapens financieren, waarmee ze een aanslag zouden willen plegen.

Het Duitse Welt am Sonntag meldt dat sommige van de verdachten radicale islamisten zijn. Een van de gearresteerde mannen komt uit Frankrijk, en staat bij veiligheidsdiensten bekend als ‘jihadist’. Het gaat verder om twee Algerijnen, twee Libanezen en één Duitser. Van de zes blijven er twee gearresteerd, waaronder de verdachte uit Frankrijk.

De Bremense politie kon ingrijpen op basis van informatie van de Franse inlichtingendiensten. Die wisten te melden dat Franse jihadisten in Duitsland meerdere zware wapens wilden verwerven, vermoedelijk om een aanslag te plegen.

Het openbaar ministerie van Bremen wil voorlopig nog geen commentaar geven op mogelijke terroristische motieven: “Daarover zeggen we niets”, klonk het zaterdag.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent