Familie Oscar Pistorius wil verfilming van drama verhinderen via de rechter

© REUTERS

De familie van de wegens doodslag veroordeelde Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius wil via de rechtbank een Amerikaanse verfilming van zijn tragische daad verhinderen. De Hollywoodprent is “niet waarheidsgetrouw” en schildert de paralympiër af als een “killer”, wat hij niet is, verklaarde de broer van de gewezen 400 meter-loper, Carl Pistorius dinsdag.

In de film “Oscar Pistorius: Blade Runner Killer”, waarvan maandag een trailer werd gelanceerd, wordt de door Pistorius op Valentijnsdag 2013 doodgeschoten vriendin Reeva Steenkamp gespeeld door een 25-jarig Duits model, Toni Garrn.

Steenkamp, ook een model, werd door Pistorius in zijn woning omgebracht met vier schoten door een toiletdeur. De atleet houdt vol dat hij dacht dat het om een inbreker ging. Uiteindelijk werd Pistorius tot zes jaar cel veroordeeld. Zijn rol op het witte doek wordt vertolkt door Andreas Damm.

Ook de nabestaanden van Steenkamp zijn tegen de film gekant. Zij betreuren dat zij door de filmmakers nooit zijn aangesproken voor het script.

De film gaat op 11 november, wapenstilstandsdag, in première op de Amerikaanse kabelzender Lifetime.

Voor wie de titel van de film niet begrijpt: ‘Blade Runner’ was de bijnaam van Pistorius, die sportsuccessen haalde hoewel hij met een tot onder de knie geamputeerd been liep. Die leegte werd ingevuld met een indrukwekkende prothese.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten