Politie legt na inval beslag op twee woningen

Foto: Photo News

Ravels / Poppel -

Na twee invallen in Poppel heeft de politie twee vrouwen en een man opgepakt. Ze worden verdacht van tientallen inbraken in de grensstreek. Op twee woningen is beslag gelegd.

Een grote politiemacht is woensdagochtend binnengevallen in de woning van J.B. (55) en zijn vrouw C. (55) in Klein-Goorbleek in Poppel (Ravels). Op dat moment was volgens buren alleen de vrouw thuis. Zijn werd meegenomen. Aan de actie namen zowel Nederlandse als Belgische agenten deel.

De speurders trokken ook naar de woning van de 27-jarige dochter in Schatrijk in Poppel. Tijdens de actie werd volgens de politie in Eindhoven beslag gelegd op de twee woningen, evenals op twee voertuigen. Het zou gaan om een Mercedes en een Mini Cooper.

Ook in het Nederlandse Waalwijk werden twee verdachten opgepakt, een 64-jarige vrouw en een 58-jarige man. Ook hun auto werd in beslag genomen.

De 55-jarige inwoner van Poppel wordt volgens het Nederlandse gerecht verdacht van het plegen van inbraken en witwaspraktijken. De vrouwen worden verdacht van medeplichtigheid aan de inbraken, heling en witwassen. De man uit Waalwijk wordt heling aangewreven.

“Het exacte aantal woninginbraken waarbij de verdachten betrokken waren, is op dit moment nog niet duidelijk”, zegt een politiewoordvoerder. “Maar het gaat vermoedelijk om tientallen inbraken.”

Door Ivo Meulemans
  • VOOR ABONNEES