Lars Boom en Bram Tankink genieten van modderbad tijdens NK Mountainbike Marathon

Herkent u Bram Tankink?

Lars Boom heeft een punt gezet achter zijn wegseizoen maar besloot dit weekend toch aan de Bart Brentjens Challenge deel te nemen. Boom won en mag zich meteen Nederlands kampioen Mountainbike Marathon noemen. Maar het was vooral de modder die achteraf over de tongen ging.

De zware regenval van de voorbije dagen liet ook in Nederlands- en Belgisch Limburg letterlijk en figuurlijk sporen na. Het parcours van de Bart Brentjens Challenge, een wedstrijd die tevens als Nederlands kampioenschap Mountainbike Marathon genoteerd stond, werd dan ook herschapen in een heuse modderpoel. Maar dat kon Lars Boom duidelijk niets deren. Het parcours, 114 kilometer lang en deels over Belgisch grondgebied, was helemaal spek naar de bek van de ex-wereldkampioen veldrijden. Boom rekende in de finale af met Jasper Ockeloen en Robbert De Nijs. Bram Tankink, collega van Boom bij LottoNL-Jumbo, finishte vierde op meer dan vier minuten van zijn zegevierende ploegmaat.

Maar vooral het enorme modderbad kwam achteraf tersprake. Tankink, altijd in voor een grap, zag er alvast het voordeel van in. “Hard gewerkt dit jaar aan bruinere benen. Ik moet zeggen. Op de valreep gelukt”, twitterde hij.

Ook Niké Timmermans, in het dagelijkse leven echtgenote van Lars Boom, zag er het nut van in. Timmermans is immers schoonheidsspecialiste en was best blij met het kleimasker waarmee haar echtgenoot rondreed.

Door gvdl