Bewoners verontwaardigd: "We wisten pas 's ochtends dat ze onze straat gingen afsluiten"

De Putsebaan werd omzeggens zonder boe of bah afgesloten. Foto: evb

Keerbergen -

Bewoners van de Putsebaan in Keerbergen werden woensdagochtend zonder voorafgaand bericht geconfronteerd met de mededeling dat hun straat even later zou worden afgesloten.

Groot was hun verbazing toen de bewoners van de Putsebaan in Keerbergen woensdag om 7.30 uur het bezoek kregen van wegenarbeiders die hen meldden dat de straat die dag zou worden afgesloten. De bewoners kregen slechts even de tijd om hun wagen uit de garage te halen en die elders te parkeren. Wie op dat moment niet thuis was en met de fiets of te voet vertrokken was, had pech. Die kon zijn wagen later op de dag niet meer gebruiken.

Er waren gisterochtend dan ook heel wat verontwaardigde reacties te horen langs de Putsebaan. Van mensen die niet meteen plaats vonden om hun wagen elders te parkeren. Van ouders die met hun kinderen naar school wilden vertrekken en plots met het probleem werden geconfronteerd.

“Op alle infovergaderingen werd steeds gecommuniceerd dat we tijdig zouden worden ingelicht, bij voorkeur tien dagen op voorhand”, zegt een bewoner. “Per uitzondering slechts een of twee dagen voor de werken door een brief in de bus. Maar dat is niet gebeurd.”

Drie invalswegen opgebroken

“Er is in de buurt amper parkeergelegenheid. Waar moeten we onze auto nu kwijt? Het is trouwens een raadsel waarom én de Putsebaan én de Oude Putsebaan én de Molenstraat, drie toegangswegen, tegelijkertijd open liggen.”

De werken voor de heraanleg van de Putsebaan zijn al een maand geleden van start gegaan. Toen werd tijdens een informatieavond verzekerd dat de bewoners lang op voorhand zouden worden op de hoogte gebracht van elke bijkomende hinder, zodat ze tijdig de nodige voorzorgsmaatregelen konden treffen.

Werfleider in het ongewisse

Bevoegd schepen Marc Vangrunderbeeck (CD&V) bevestigt dat. Hij werd net zomin als de omwonenden van de bijkomende verkeershinder op de hoogte gebracht. “Het is aan de aannemer om de omwonenden via een brief op voorhand te verwittigen”, zegt hij. “Normaal gezien krijgt het gemeentebestuur hier telkens een kopie van, zodat ook wij de nodige aandacht eraan kunnen besteden. Maar wij wisten van niets.” Meer nog. Ook de werfleider bleek niet op de hoogte. “Hij beloofde vandaag poolshoogte te gaan nemen”, aldus de schepen.

Door conny juste
    VOOR ABONNEES