Familie vond een vervanger voor Roel Vanderstukken en het is niet eens een vreemde in de soap

Bron © Het Laatste Nieuws

Foto: Familie

Vorige week raakte het nieuws bekend dat Roel Vanderstukken tijdelijk vervangen zou moeten worden omdat hij een hartoperatie moest ondergaan. Die operatie is goed geslaagd, maar voor Vanderstukken begint nu een lange revalidatieperiode. Zijn rol in Familie zal tijdelijk overgenomen door Govert Deploige, die al enkele keren eerder zijn opwachting maakte in de soap.

De 44-jarige Govert Deploige neemt de rol van Benny over in ‘Familie’. Deploige is geen onbekende in de reeks, hij vertolkte er namelijk al twee personages. In 2009 trad hij aan als ingenieur Geert Van Loo, die een mannetje van kwelduivel Xavier Latour bleek te zijn en in 2013 kwam hij terug als architect Wouter Dewynter, als wie hij verliefd werd op Véronique Van den Bossche.

LEES OOK Roel Vanderstukken maanden buiten strijd door hartoperatie Roel Vanderstukken verlaat ziekenhuis met groot litteken na hartoperatie

Deploige kreeg zijn eerste grote tv-rol in de Ketnet-reeks ‘W817’ als Steve Mertens. Daarnaast was hij ook te zien als Michaël Bastiaens in ‘Thuis’ en Wim Mathijs in ‘Spoed’. Hij is getrouwd met ‘W817’-collega Britt Van der Borght.

Vanaf 11 december is Deploige in ‘Familie’ te zien als Benny. Hij vertelde alvast dat hij het een enorme uitdaging vindt de rol van Benny te mogen vertolken: “Toen men mij vroeg om in te springen voor Roel, leek mij dat een quasi onmogelijke opdracht. Maar de makers hebben er blijkbaar vertrouwen in en dat wil ik zeker niet beschamen. Het is alleszins een geweldig personage om te mogen spelen.”

“Ik zal mijn uiterste best doen om het karakter van Benny zo goed en zo waarheidsgetrouw mogelijk naar mijn hand te zetten, met alle respect voor Roel. Door hem is Benny zo geliefd bij het publiek. Maar bovenal wens ik Roel alle beterschap toe, zodat hij weer snel de hete fakkel van mij kan overnemen.”

Familie vond een vervanger voor Roel Vanderstukken en het is niet eens een vreemde in de soap
Govert Deploige. Foto: ISOPIX
Door nkdr
  • VOOR ABONNEES