En toen stonden er twee avontuurlijke koeien op het perron

Foto: gjg

Geraardsbergen -

Verbazing alom donderdagochtend aan het station van Geraardsbergen: tussen de pendelaars op het perron doken plots twee koeien op. De dieren hadden er al een trip van enkele kilometers opzitten, dwars door de drukke ochtendspits.

NMBS-medewerker Geert Drieghe kon zijn ogen niet geloven toen hij donderdagochtend omstreeks 7 uur een koppel koeien opmerkte ter hoogte van het perron A van het Geraardsbergse treinstation. “Loslopend vee op of langs de sporen, dat gebeurt wel vaker maar koeien die zomaar op het perron van een station terechtkomen dat is toch uitzonderlijk.” Drieghe liet meteen het treinverkeer stilleggen en stoof achter de koeien aan.

Volle ochtendspits

Hij kon de dieren rechtsomkeer laten maken en dreef ze terug naar het station, onder het goedkeurend oog van pendelaars en studenten. Inmiddels waren politie en brandweer aangekomen. Zij bleven bij de dieren tot de eigenaar de dieren kwam ophalen. Na een kwartier konden de treinen met lichte vertraging opnieuw vertrekken. Later bleek dat de dieren er al een hele trip hadden opzitten. Na hun uitbraak namen ze de openbare weg en liepen ze in volle ochtendspits naar het station. Goed voor een tocht van enkele kilometers.

Door jan Lion,jlg
    VOOR ABONNEES