Moeten er nog patatjes zijn? Vrachtwagen vol aardappelen kantelt

Dertig ton aardappelen, ter waarde van 3.000 euro, lagen op de Bevrijdingslaan. Foto: tlg

Brugge -

Een Poolse vrachtwagenchauffeur zat donderdagmiddag letterlijk in de patatten langs de Bevrijdingslaan in Brugge.

De vrachtwagen van de trucker kantelde en de rijbaan, een afrit van de Bevrijdingslaan in Brugge, raakte bedolven onder dertig ton aardappelen. De opruimwerken namen uren in beslag.

Het opvallende ongeval gebeurde donderdagmiddag omstreeks 14.30 uur. Een vrachtwagen nam er de afslag aan de Bevrijdingslaan in de richting van het AZ Sint-Jan. Maar wellicht raakte er een wiel in de zachte berm terecht en verloor de chauffeur zo de controle over het stuur. Het hele gevaarte kantelde en de volledige inhoud - maar liefst dertig ton aardappelen - belandde over de rijbaan.

De 54-jarige Poolse chauffeur kwam er met de schrik van af. Maar de afrit moest wel afgesloten worden voor het verkeer. Uiteindelijk kwam er een kraan aan te pas om de gekantelde vrachtwagen te takelen. Ook voor de aardappelen werd een oplossing gezocht. Die werden namelijk allemaal opgeschept en overgeladen in een andere vrachtwagen.

3.000 euro

Door de opruimwerken verliep de avondspits en rond Brugge wel wat moeizamer. De afrit in kwestie moest dan ook nog een hele tijd na het ongeval afgesloten blijven.

Voor het bedrijf Legrand uit Blankenberge is het ongeval een hele klap. “Die aardappelen kunnen we niet meer verkopen”, zegt zaakvoerder Patrick Legrand. “We moeten die wel nog eerst kuisen. Alle aarde moet er namelijk eerst van. Om daarna gewoon weg te gooien. Enorm frustrerend. Hoeveel dat ons zal kosten? Die aardappelen zijn 3.000 euro waard. En de vrachtwagen was pas een half jaar oud. Hoe groot de schade daar precies aan is, zal nog moeten blijken.”

Door tlg
    VOOR ABONNEES