Hollywood brengt populair bordspel ‘Kolonisten van Catan’ naar het witte doek

Bron © Variety

Wie zich uren boven Kolonisten van Catan kan buigen, kan nu de wereld van het populaire bordspel nog verder zien uitbreiden. Filmproducent Gail Katz is er klaar voor om het gezelschapsspel om te zetten in een film. Dat meldt Studio Sony aan Variety.

Hollywood brengt populair bordspel ‘Kolonisten van Catan’ naar het witte doek
Foto: Catan

In 2015 kocht Gail Katz de rechter van het ingewikkelde spel dat zich afspeelt op het eiland Catan en concurrerende nederzettingen in de buurt. Dat deed ze nadat haar kinderen de doos meebrachten vanuit hun universiteitscampus, waar ze het spel vaak speelden. Voor ze het wist, kond ze ook thuis niet genoeg krijgen van grondstoffen, straten, schepen, dorpen en steden.

Nu gaat Katz, die bekend is van haar werk met ‘Air Force One’ en ‘Outbreak’, aan de slag met de wereld van het gezelschapsspel. “Het eiland Catan biedt een levendig, visuele, spannende en tijdloze wereld met klassieke thema’s en morele uitdagingen die blijven aanspreken”, liet ze weten. “Je krijgt niet elke dag de kans om een wereld in te stappen die geliefd is onder miljoenen mensen, en die uit te breiden naar een speelfilm.”

De populariteit van het Kolonisten van Catan stijgt alleen maar sinds het in 1995 door de Duitser Klaus Teuber werd gedacht. Er zijn al meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht en het spel is ook te krijgen in 25 talen. Ondertussen zijn er talloze uitbreidingspakketten te koop, die het spel nog intensiever en ingewikkelder maken.

Door mrra
    VOOR ABONNEES