Amper 16 jaar en Stig mag al geneeskunde gaan studeren aan de Universiteit van Antwerpen

Bron © Kaltura
Ekeren -

Hij is amper zestien, komt uit Ekeren en mag nu al studeren aan de Universiteit van Antwerpen. Stig Hellemans is hoogbegaafd en start als 16-jarige met studies geneeskunde. Ook al heeft hij misschien een stapje voor, toch is het niet altijd een zegen.

Sommige kindjes dromen ervan om "juffrouw", "prinses" of "piloot" te worden. Stig wist al van kleins af aan dat hij "uitvinder" wou worden. Een ambitieuze jongen met heel wat potentieel, zo bleek al snel.

16 jaar en universiteitsstudent

Eerst was hij van plan om burgerlijk ingenieur te worden, maar nu heeft hij zijn dromen elders gelegd: hij wil arts worden. "Dat gaat echt mijn ding zijn", zegt de jongeman enthousiast. De jongeman kon niet wachten en besloot het zesde middelbaar dan maar over te slaan en bij de middenjury zijn diploma van het secundair onderwijs te halen. 

Buitengewoon om op zo'n jonge leeftijd op naar de universiteit te gaan, maar de 16-jarige Stig ziet het helemaal zitten. "Ik kan het nog niet helemaal goed plaatsen, maar het blijft iets heel speciaals dat ik hier nu ben", vertelt hij aan ATV. 

Zonder zkameradenijn 

Eén nadeel: zijn grote avontuur zal hij aangaan zonder zijn kameraden van het vijfde middelbaar. "We hadden net een goede band. Ze steunen mij wel enorm, maar ze vinden het wel spijtig dat ik weg moest", aldus de kersverse universiteitsstudent.

 

Door mrra
    VOOR ABONNEES