Politie in New York en Londen (her)openen onderzoek naar Weinstein

Harvey Weinstein en de actrices Gwyneth Paltrow en Liv Tyler. Foto: AFP

Harvey Weinstein is met veel mea culpa naar een afkickcentrum vertrokken. Even rust, moet hij gedacht hebben. Maar de storm is verre van over. Zowel de politie in New York als in Londen hebben zopas aangekondigd dat ze de dossiers over ongewenst seksueel gedrag openen en heropenen.

In Londen heeft Scotland Yard zelf een dossier van de jaren tachtig opnieuw uit de kast gehaald. De politie wilde niet veel zeggen over de inhoud van de klacht die toen is ingediend tegen Weinstein. Maar wel dit: “hij wordt nu opnieuw behandeld door de afdeling Kindermisbruik en Seksuele Misdaden.” Er zouden geen aanwijzingen zijn dat het om kinderen gaat. Wel is bekend dat het gaat om feiten die zijn gepleegd in het politiedistrict van Liverpool.

LEES OOK: Door 30 actrices beschuldigd, maar Weinstein lijkt zich van geen kwaad bewust: “Ik ben de good guy, maar heb wat hulp nodig”

Scotland Yard is niet de enige politiemacht die een dossier tegen Weinstein opent. Ook in New York, willen ze de gevallen Hollywood-producer, die meer dan 30 actrices verkrachtte of seksueel misbruikte, ondervragen. Politiewoordvoerder Peter Donald zei dat er sinds de revelaties van eind vorige week, veel vrouwen ook klacht zijn komen neerleggen tegen Weinstein. “Die worden allemaal onderzocht.”

Door pom