Vrouw die per ongeluk dodelijk ongeval veroorzaakte, over hele lijn vrijgesproken door rechter

Kortrijk / Kuurne / Ingelmunster -

Twee jaar nadat ze per ongeluk een dodelijk ongeval had veroorzaakt op de Brugsesteenweg in Kuurne, kan Cynthia B. (33) uit Heule eindelijk weer opgelucht ademhalen. De politierechter sprak haar over de hele lijn vrij.

Het ongeval gebeurde op 1 februari 2015. De vrouw reed vanop de parking van het Lukoil-station de drukke Brugsesteenweg tussen Kuurne en Kortrijk op. De wagens stonden in file op de weg toen iemand aangaf dat Cynthia de weg mocht oprijden. Net op dat moment, haalde motorrijder Marco Haelewyn (49) uit Ingelmunster de file in, aan een snelheid van 77 kilometer per uur. Cynthia reed hem aan en de man overleed. Maar de nachtmerrie werd nog groter toen Cynthia B. door het parket gedagvaard werd voor onopzettelijke doodslag in het verkeer. Twee jaar lang schreeuwde ze haar onschuld uit en stond ze als dader op de politierechtbank. Maar vrijdag kwam de verlossing: de vrouw werd vrijgesproken over de volledige lijn.

Volgens de rechter was de motorrijder een onvoorzienbare hindernis. De man reed te snel én had alcohol en cannabis in zijn bloed.

Door Karen Verhulst