Willy Naessens betaalde boete niet omdat brief in de verkeerde bus stak

Foto: pdv

Willy Naessens uit Wortegem-Petegem kwam vrijdagmorgen persoonlijk naar de rechtbank van Brugge Hij had namelijk beroep aangetekend tegen een veroordeling voor een snelheidsovertreding. “De brief ging verloren en dat wou ik komen rechtzetten”, zegt hij.

Willy Naessens (76), de bekende ondernemer uit het VIER-programma The Sky is The Limit, werd in juni vorig jaar langs de N49 in Damme richting Knokke geflitst. De man die groot met de bouw van stallen en zwembaden reed er met zijn Bentley Continental aan 94 kilometer per uur terwijl slechts 50 was toegelaten. Maar voor zijn proces in februari kwam hij niet opdagen. Hij werd bij verstek veroordeeld tot een boete van 180 euro en een rijverbod van vijftien dagen.

De ondernemer tekende beroep aan en kwam zelf naar de rechtbank af. “Die brief is in mijn persoonlijke brievenbus gepost. Terwijl die eigenlijk nooit geledigd wordt, want alle post komt normaal binnen via de brievenbus van het bedrijf. De postbode weet dat, maar de deurwaarder kon niet anders dan de brief in mijn persoonlijke brievenbus steken. Daarom wist ik dus niets van het proces af en was ik er dus ook niet”, zei hij in de rechtbank. De rechter nam de zaak in beraad en zal zich op 10 november uitspreken.

Door TLB
    VOOR ABONNEES