Zo kan deze man een hele dag in de Efteling-attractie Python zitten zonder aan te schuiven

Foto: VUM

Wie een ritje wil maken in de Python, kan tegenwoordig een zitje reserveren in de razendpopulaire achtbaan. Zo wil de Efteling voorkomen dat er te veel mensen moeten aanschuiven in een lange rij. Maar wat misschien praktisch klinkt, blijkt toch niet helemaal onfeilbaar te zijn. Zo kon een Nederlandse man oneindig vaak een zitje verzilveren in de Python.

Software-ontwikkelaar Jan Van Kampen uit het Nederlandse Beverwijk had maar één uur nodig om het systeem te kraken. 2,5 uur later had hij ook een app gemaakt die hem eindeloos toegangscodes tot de Python zou aanreiken, waardoor hij een hele dag lang een zitje kon reserveren. “Ongeacht of er nog kaarten zijn of niet, ongeacht of we afgelopen kwartier al 5 keer zijn geweest.” Van Kampen ging het niet uitproberen, maar deed wel zijn beklag op Twitter.

“Zonde, want de ideeën en concepten zijn geweldig en innovatief”, schrijft de ontwikkelaar nog op zijn Twitterkanaal. “Conclusie is eigenlijk gewoon dat de Efteling één of meerdere goede QA’s (werknemers die de kwaliteit in het oog houden, red.) op projecten moeten zetten. Het gaat zo vaak mis bij Efteling op basisdingen in IT.”

“We zijn er niet blij mee”

Zo kan deze man een hele dag in de Efteling-attractie Python zitten zonder aan te schuiven
Foto: VUM

Efteling zelf is op de hoogte van het feit dat hun software gekraakt is en nodigt de man uit om te komen praten over een oplossing. “We zijn een test aan het doen en willen weten hoe onze gasten de boarding pass ervaren. Vinden ze het fijn of juist niet? Dit gaat er niet om of het systeem waterdicht is”, reageerde het pretpark via Twitter. “Dus nee, we zijn er niet blij mee, maar het houdt ons wel scherp.”

Toch is Van Kampen niet van plan om zijn kennis te misbruiken. “We snappen dat iedereen dit wil proberen als je naar de Efteling gaat, maar dat staan we niet toe”, schrijft hij op zijn website Eftelstats. “Deze tool ontregelt en verpest de test van de Boarding Pass van de Efteling. Deze tool kan er zelfs voor zorgen dat je de hele attractie voor jezelf kan reserveren voor bijvoorbeeld een uur.” Hij heeft die informatie wel doorgegeven aan de Efteling, die nu verder werkt aan de testfase.

Door mrra
  • VOOR ABONNEES