Daarom gaat Tom De Cock nu knaloranje door het leven

Bron © eigen verslaggeving

Foto: red

Wanneer Tom De Cock iets wil aankaarten, dan doet hij het meteen met volle overtuiging. Nu hij in zijn programma Planeet De Cock gaat ijveren voor meer zichtbaarheid in het verkeer, zat er niets anders op dan zijn haar fluo-oranje te kleuren, vond hij. “Want fluohesjes zijn lelijk, maar is het dan beter dat iedereen zijn haar fluo kleurt? Niet dus hé, want dat is pas echt lelijk.”

“Fluohesjes zijn lelijk, omslachtig, altijd een gedoe en niet cool”, vertelt Tom aan onze redactie. “Maar als we het aantal verkeersslachtoffers willen terugdringen, is het alvast een begin als automobilisten je gewoon zien op straat.”

Daarom besloot hij zijn haar fluo-oranje te laten verven. “Het is echt heel lelijk, en het is ook permanente verf. Ik wilde uitdrukkelijk iets dat bijna licht zou geven in het donker. Toen ik daarstraks naar huis reed na het werk, merkte ik dat mensen echt vertraagden op de E40 om nog eens goed te kunnen kijken. Ik hoop nu maar dat ik hier geen ongevallen mee ga veroorzaken.”

(lees hieronder verder)

Een bericht gedeeld door MNM (@mnmbe) op

“Ik weet niet of dit er nu voor zal zorgen dat alle jongeren een fluohesje zullen beginnen dragen, maar ik weet wel dat ik het op z’n minst onthouden zou hebben moest iemand als Peter Van de Veire vroeger zijn haar fluo-oranje gekleurd zou hebben.” Horen we daar een lichte uitdaging aan het adres van Van de Veire?

Verkeersveiligheid is een thema dat de De Cock nauw aan hart ligt. Vorig jaar nog verloor hij een goede vriend na een auto-ongeval. “Hij raakte verlamd en is na jaren vechten overleden aan de complicaties van de verlamming.” Ook zijn eigen dochtertje trekt hij steevast een fluohesje aan: “Ik ben geobsedeerd door de veiligheid van mijn kind. Ik zou nog het liefst alle auto’s doen stoppen zodat zij veilig kan oversteken.”

En de reactie van het thuisfront op zijn oranje coupe? “Mijn man is een week in Cannes en heeft alles kunnen volgen op de sociale media van MNM. Hij heeft alleen nog niets laten weten, wat meestal niet zo’n goed teken is”, lacht De Cock. “En mijn dochter heeft waarschijnlijk wel tien keer gevraagd: Vake, waarom is jouw haar oranje? Ik heb haar geantwoord dat ik heel veel worteltjes gegeten had, maar ze was pas tevreden toen ik haar zei dat het moest van mijn baas.”

Eén voorspelling wil hij nog doen: “Morgen staat iedereen bij de kapper om zijn haar fluo te laten kleuren.” Maar je weet hoe dat gaat met voorspellingen natuurlijk…

Door Nick De Schutter