Dit hebben de pretparken in petto voor Halloween

© Bellewaerde

Dit najaar een pretpark bezoeken? Dan zullen jong en oud weer sidderen en beven, want de parken pakken traditiegetrouw uit met gruwelijke

speciallekes

naar aanleiding van Halloween. Een overzicht voor durvers.

vwh

Bellewaerde: Fiesta Mortal

Het Ieperse pretpark laat zich inspireren door het Mexicaanse Fiësta Mortal, een angstaanjagend feest van de doden dat je doet sidderen en beven van angst. Breng een bezoekje aan het freaky forest, camping corpse of hospital fa(n)tal en de nieuwe mortal mine. Die laatste attractie staat nu al bekend als de engste mijnschacht aller tijden. De nieuwe voorstelling Love After Death is dan weer geschikt voor de hele familie, maar heeft een luguber kantje.

Wanneer? van 14 oktober tot en met 5 november

Meer info: www.fiestamortal.be

© Bobbejaanland

Bobbejaanland: The fear is real

Er hangt een vloek boven Bobbejaanland. In een van de vijf spookhuizen, Sonar, moet je ontsnappen aan toxisch water. Kinderangsten kan je dan weer overwinnen in een van de drie scare zones, Childhood Fears. De sfeer van het Mexicaanse Dia de Los Muertos opsnuiven, daarvoor moet je naar de nieuwe zone Plaza de Los Muertos. Tijdens de vier nocturnes is er feest met dj’s van Versuz en vuurwerk.

Wanneer?van 14 oktober tot en met 5 november

Meer info: www.bobbejaanland.be

Walibi: Enjoy the day, fear the night

Maak je klaar om zeven spookhuizen te verkennen, vijf zogenaamde scare zones te betreden, acht nocturnes bij te wonen en meer dan driehonderd monsters te trotseren op de paadjes van het park. Volgens de omschrijving op de website ben je vanaf 17 uur nergens meer veilig in Walibi. “Vanaf dan wordt Halloween erger dan ooit”, staat er te lezen. Beetje bang? Vraag dan een anti-monster badge aan.

Wanneer? van 14 oktober tot 5 november

Meer info: www.walibi.com

Océade

De glijbanen en de zwembaden van het waterpretpark zullen meer dan ooit overstromen door een golf van geschreeuw. Overal lopen monstertjes rond en wie durft kan een verfrissende duik nemen in het zwembad, dat voor de gelegenheid werd omgetoverd tot een bloedbad.

Wanneer? van 30 oktober tot en met 5 november

Meer info: www.oceade.be

© Plopsaland

Plopsaland: Halloween

Jonge griezelfans kunnen in Plopsaland De Panne naar de Halloweenshow van Piet Piraat, waarin Piet en Berend de spullen van Tante Cleo moeten bewaken. Dat loopt echter mis. Berend kan niet van de spullen blijven en wekt een mummie weer tot leven. Aan de bezoekers om mee te zoeken naar een spreuk om onheil te voorkomen. Of wat dacht je van een verkleedpartij tijdens het Bal van de Pompoenkoning of een Ketnet-nocturne? Ook de andere parken hebben heel wat griezelige specials in petto, die je ontdekt via de sites.

Wanneer? Op 21, 22, 28, 29 oktober en 4 en 5 november

Meer info: www.plopsalanddepanne.be

Dichtbij over de grens

© Disneyland

Disneyland

In Disneyland Parijs werden kosten noch moeite gespaard om Frontier Land van een Halloweenjasje te voorzien. In cijfers: in de zone van het park liggen sinds 1 oktober 330 pompoenen, hangen er 41 skeletkoppen, waarvan drie typische Catrinas van drie meter groot, en is er een lichtkrans van een kilometer voorzien in de bomen. Binnenkort een trip gepland, mis dan zeker de Skeletoon Street Party niet.

Wanneer: van 1 oktober tot en met 5 november

Meer info: www.disneylandparis.be

Parc Astérix: Peur sur le Parc

Even voor Parijs ligt het Parc Astérix dat dit jaar inzet op bezoekers schrik aanjagen. De gruwel komt in drie categorieën: een beetje enge taferelen voor de hele familie, iets meer voor grotere kinderen en totale horror voor volwassen durfals. Er zijn ook verschillende nocturnes voorzien. Die vinden plaats op 28, 29, 30 en 31 oktober van 19 uur tot 1 uur ’s nachts.

Wanneer? van 14 oktober tot en met 5 novemberMeer info: www.parcasterix.fr

© Europapark

Europapark: Traumatica

Ook in het Duitse park heerst een spookachtig sfeertje. In het Grimms’ Sprookjesbos alleen al staan tientallen pompoencreaties op je te wachten. Je kan er ook naar de ‘Spook Me’-musical, een griezelige parade vol duistere figuren. Op 31 oktober wordt een heuse Halloween party georganiseerd. Te saai? Neem dan plaats in de Pumpkin Coaster of woon een horror night bij, bedoeld om je met trauma’s naar huis te sturen.

Wanneer? van 23 september tot en met 5 november

Meer informatie: www.europapark.de

Aangeboden door onze partners

Lees ook