Jennifer Lawrence over vernederende auditie: “Ik werd naakt gedwongen om af te vallen”

Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

De Amerikaanse actrice Jennifer Lawrence (27) heeft in het begin van haar carrière een erg vernederende situatie meegemaakt. Ze werd gedwongen om uit de kleren te gaan en naast andere naakte vrouwen te staan. Dat zei ze maandagavond op Elle’s Women in Hollywood-evenement in Los Angeles.

“Toen ik veel jonger was en begon als actrice, werd ik door enkele filmproducers gevraagd om zeven kilo af te vallen in twee weken tijd. Een vrouwelijke producer vroeg me zelfs om me uit te kleden en naast een vijftal andere vrouwen te gaan staan die veel, veel magerder waren dan ik. We stonden zij aan zij met enkel plakband aan om onze intieme zone te verbergen. Na het vernederende moment, zei de producer me dat ik de gemaakte naaktfoto’s kon gebruiken als inspiratie voor mijn dieet”, klonk het.

Perfect… voor in bed

De blonde ster vertelde aan een andere producer wat ze had moeten doen en legde uit dat de eisen ongepast waren. Maar de man deed er echter een schepje bovenop. “Hij zei dat hij niet begreep waarom iedereen dacht dat ik moest vermageren omdat ik zogezegd perfect was om de lakens mee te delen”, klonk het. Lawrence voegde eraan toe waarom ze toeliet dat mensen in de branche haar zo behandelden. “Ik voelde dat het moest in het belang van mijn carrière”, zei ze.

Respect

‘The Passengers’-ster beklemtoonde dat respect het altijd en overal het allerbelangrijkste is. “Ik ben nog steeds aan het leren dat ik niet moét lachen als een man me oncomfortabel maakt. Elk mens moet de kracht hebben om respect af te dwingen omdat het menselijk is.”

Door vwh