Na maandenlang misbruik: geen groepsverkrachting, maar wel “groepsseks met wederzijdse toestemming”, zegt verdachte

Bron © Brabants Dagblad

Een minderjarige verdachte in een zaak omtrent de groepsverkrachting van een Tilburgse vrouw heeft verklaard dat hij en zijn vrienden de vrouw niet misbruikt hebben. Het was naar eigen zeggen groepsseks met wederzijdse toestemming. Nog volgens de advocaat van de verdachte was een ‘gangbang’ met jonge jongens een seksuele fantasie van de vrouw. Dat meldt het Brabants Dagblad.

In februari dit jaar deed een 24-jarige Nederlandse vrouw aangifte nadat ze maandenlang door een groep tieners seksueel misbruikt werd. Pas toen ze verhuisde stopte het misbruik. De politie opende een onderzoek en kwam zeven verdachten op het spoor. Kort daarna bleek dat de verdachten allemaal lid zijn van een Tilburgse jeugdbende. De tieners, allemaal tussen de 15 en 18 jaar, werden eind september opgepakt.

De Nederlandse openbare aanklager tilde uiterst zwaar aan de feiten, zodanig zwaar dat de kinderrechter een verzoek tot vrijlating van de minderjarige verdachten weigerde. “Enerzijds vinden we dat nodig voor het onderzoek, anderzijds gaat het natuurlijk om een heel heftig feit”, aldus Martine Pilaar, woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Groepsseks met wederzijdse toestemming

Henk van Asselt, de advocaat van twee verdachten, stelt nu dat er helemaal geen sprake van misbruik. Volgens hem zou het slachtoffer aanvankelijk met één van jongens (17) naar bed zijn gegaan, pas daarna volgde de rest. De vrouw zou de jongens overigens zelf uitgenodigd hebben. Nog volgens de advocaat van de verdachten gebeurde alle seksuele handelingen met wederzijdse toestemming van de vrouw.

“Er is dus niks tegen haar wil in gedaan”, zegt de advocaat tegen het Brabants Dagblad. “Volgens mijn cliënt houdt de vrouw in kwestie er bepaalde seks-fantasieën op na. Pas nadat ze werd betrapt door mensen uit haar omgeving, is ze naar de politie gestapt.”

Door adm
    VOOR ABONNEES
    Meest