Brussels minister Pascal Smet met de dood bedreigd

© BELGA

“Smet guillotine” of “laat het op een ongeval lijken”. Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) stapt naar de politie en dient een klacht in tegen onbekenden wegens doodsbedreigingen. Een vijftiental kreeg hij er de jongste weken. Omwille van zijn beleid, maar ook voor zijn geaardheid.

tg

Na de onverwachte sluiting van het viaduct Herrmann-Debroux rezen er vragen over de bekwaamheid van Brussels minister van ‘immobiliteit’ Pascal Smet (sp.a), zegt Bruzz.be.

Hij verdedigde zich fel en viel de aanhangers van de autolobby aan. “Ik ben in de politiek gebleven om Brussel te veranderen”, klonk het.

Sinds de heisa rond het Debroux-viaduct krijgt de minister doodsbedreigingen. Op het mailadres van het kabinet, op zijn privéadres en op sociale media.

“De minister wil over alles in debat gaan. Maar het moet beschaafd blijven. Dit gaat een stap te ver”, zegt zijn woordvoerder Mathias Dobbels.

“Smet guillotine”, “is er een sniper”, “laat het op een ongeval lijken” of “ga terug naar Vlaanderen met je fiets zonder zadel”. De berichten worden steeds forser en beledigen de minister ook.

“We krijgen altijd wel reacties die onder de gordel zijn of niet helemaal correct, maar de laatste twee weken zijn veel intenser geweest”, klinkt het.

Pascal Smet heeft alle bedreigingen nu uitgeprint en stapt er mee naar de politie om een klacht in te dienen. Hij heeft ook Unia, het gelijkekansencentrum, op de hoogte gebracht. Want veel van de bedreigingen gaan over zijn geaardheid.

Aangeboden door onze partners