Zulte Waregem kijkt met vertrouwen vooruit: ”Vitesse is meer een ploeg van ons kaliber”

© BELGA

Zulte Waregem kijkt met vertrouwen uit naar de derde match in de groepsfase van Europa League, donderdag tegen het Nederlandse Vitesse. “Nice en Lazio Roma zijn misschien iets te hoog gegrepen, maar Vitesse is meer een ploeg van ons kaliber”, aldus trainer Francky Dury, daags voor de wedstrijd.

Zulte Waregem zit na het verlies tegen Lokeren en Antwerp in een iets mindere periode. “Maar dat moeten we nu niet gaan dramatiseren. De verliezen kwamen er door verschillende redenen”, opende Franky Dury. “Lokeren was een ‘accident de parcours’, op Antwerp spelen we 20 minuten slecht en krijgen we twee goals om de oren. Maar in Europa hebben we ons twee keer getoond, zowel tegen Nice als tegen Lazio. Vitesse is meer ons kaliber”, maakte Dury zich sterk.

Dury ziet heel wat parallellen tussen Essevee en Vitesse. “Ze gaan altijd uit van hun eigen kwaliteiten en spelen offensief vanuit hun eigen systeem.”

Het lijkt wel de uitgesproken kans om de nulscore in Europa weg te vegen. “We hebben na Vitesse nog één thuismatch dus het wordt wel interessant. Winnen zou ons in ieder geval een goed gevoel geven. We willen in de eerste plaats een plezante avond beleven, en die winnend afsluiten. Pas dan zullen we nog eens spreken over kwalificatie, maar de Europa League winnen, dat gaan we toch niet doen. We hebben nog vier matchen om ons te tonen in Europa. We hebben dat al twee keer gedaan, net zoals Vitesse trouwens. Het is nu tussen ons om onderling uit te maken wie verder gaat”, aldus de coach.

Timothy Derijck schoof mee aan tafel. Hij kent het Nederlandse voetbal goed, want hij speelde in het verleden onder meer bij Feyenoord, PSV Eindhoven en ADO Den Haag. “Het wordt een blij weerzien maar we willen toch vooral winnen. We weten waarmee we bezig zijn en het is tijd om nu onze sterke punten te benutten en de zwakke punten weg te werken. Belgische teams spelen compacter en meer afwachtend, Vitesse zorgt altijd voor druk naar voor met snelle spelers, maar dat geeft ons net kansen. Het wordt zeker een leuke match voor de toeschouwers”, beloofde Derijck.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten