Svilar verliet deze zomer Anderlecht maar is nu officieel de jongste doelman ooit in Champions League

Foto: twitter

Mile Svilar (18 jaar en 57 dagen) is de jongste doelman ooit in de Champions League. De jonge doelman die deze zomer nog Anderlecht verliet met slaande deuren start in de basis bij Benfica tegen Manchester United. Hij is jonger dan Iker Casillas (toen 18 jaar en 117 dagen) in 1999.

De zoon van Ratko Svilar begon als derde doelman aan het seizoen bij Benfica, maar schoof snel op in de rangorde. Door de blessure van eerste goalie Julio Cesar werd Svilar voor de thuiswedstrijd tegen Manchester United in de basis gedropt.

Svilar forceerde afgelopen zomer een transfer naar Benfica, nadat hij van toenmalig Anderlecht-trainer René Weiler geen garantie had gekregen op een plaats tussen de palen. Het Antwerpse toptalent met Servische roots wordt door Gert Verheyen ook niet meer opgeroepen voor de Belgische U19. De Servische voetbalbond ligt zo op de loer om Svilar op te roepen.

In totaal staan er woensdag vier Belgische doelmannen aan de aftrap in de Champions League. Naast Svilar zijn dat Silvio Proto bij Olympiakos, Thibaut Courtouis bij Chelsea en Matz Sels bij Anderlecht. Bij Liverpool bleef Simon Mignolet dinsdag op de bank.

.

Door vml
AANGERADEN
Meest recent