‘The Voice’ krijgt nieuwe regel, en dat maakt het spannender dan ooit

De battles die de tweede fase van The Voice inluiden, worden vanaf dit seizoen een stuk spannender. Voor u als kijker, maar zeker voor de kandidaten en hun coaches. De ‘steals’ van voorgaande jaren worden vervangen door ‘non stop steals’.

Wist een kandidaat die vroeger werd opgevist door een coach zich meteen verzekerd van een tweede kans, dan krijgen de ‘gestolen’ deelnemers niet ­automatisch meer een plek in de liveshows. Dat zit zo: via hun drukknoppen kunnen de coaches voortaan kandidaten inpikken, maar die keuze kunnen ze later nog herroepen. Spotten ze een beter ­talent in een volgende battle, dan kunnen ze hun eerdere keuze inruilen voor een andere kandidaat. Na elke ‘steal’ is het voor de talenten dus bang afwachten tot alle battles van hun team erop zitten. Pas dan zijn ze zeker van hun herkansing en hun plek in de liveshows. “Het is misschien hard, maar op het einde van de rit kan er op deze manier wel meer talent mee”, aldus Alex Callier. Per team zullen uiteindelijk acht talenten naar de liveshows gaan.

Team Koen mag in de nieuwe formule vanavond de spits afbijten met de clash tussen de 17-jarige Jérémie uit Deerlijk en de 23-jarige Roy uit Oudegem. Zij zetten de uitzending alvast explosief in met Start A Fire van John Legend.

INFO

The Voice

VTM, 20.40 uur

Door jdr
  • VOOR ABONNEES