Spaanse koningin stunt met jurkje van bekende modeketen

Foto: PN

Royals kiezen niet altijd voor peperdure op maat gemaakte creaties, zo bewijst koningin Letizia van Spanje. Zij droeg tijdens koninklijke audiënties in het Zarzuelapaleis in Madrid een bloemenjurk van de Spaanse modeketen Zara.

De bloemenprints in herfstige kleuren staan op een licht transparante, zwierige jurk met zachtgroene ondertoon. Kostprijs? 59,95 euro. Momenteel is de creatie, die de koningin stijlvol combineerde met pruimkleurige pumps, uitverkocht op de Belgische site. Maar er is hoop voor fashionista’s: het kledingstuk wordt binnenkort weer aangevuld in de (web)shops.

Spaanse koningin stunt met jurkje van bekende modeketen
Foto: Photo News

De Spaanse koningin is trouwens niet de eerste vorstin die weleens shopt bij budgetvriendelijke ketens. Ook de Nederlandse vorstin Maximá laat zich af en toe zien in betaalbare kledij. Begin oktober, tijdens een staatsbezoek aan het Portugese Lissabon, koos ze voor een paarse blouse van Cos ter waarde van 66 euro. Leuk weetje: de creatie ligt al drie jaar in haar kast, want in 2014 was ze al eens te zien in het ontwerp.

Spaanse koningin stunt met jurkje van bekende modeketen
Door vwh