Witte Huis: “Vrouwen die Trump beschuldigen van seksueel misbruik liegen”

Foto: EPA-EFE

De vrouwen die Donald Trump tijdens zijn campagne om president te worden beschuldigd hebben van seksueel misbruik, liegen. Dat is het officiële en definitieve standpunt van het Witte Huis, heeft woordvoerster Sarah Sanders duidelijk gemaakt. “Daar zijn we van in het begin al duidelijk over geweest.”

De VS is in de ban van het seksschandaal dat zich in Hollywood afspeelt, voornamelijk rond de gerenommeerde en nu dus beruchte producer Harvey Weinstein. Door de vele vrouwen die hem beschuldigen van aanranding en verkrachting, worden in Amerikaanse media de beschuldigingen van minstens 16 vrouwen tegenover president Trump weer bovengehaald.

De vrouwen hadden tijdens de campagne van Trump om president te worden hun verhaal al gedaan. “Maar die vrouwen liegen”, heeft Sarah Sanders, persverantwoordelijke van het Witte Huis, zaterdag gezegd over die beschuldigingen. “Dat is ons officiële standpunt. Daar zijn we al van in het begin duidelijk over geweest en de president heeft dat al publiek laten blijken.” Meer wilde ze er niet over zeggen.

“Grab ‘em by the pussy”

De beschuldigingen aan het adres van Trump waren naar buiten gekomen nadat een opname uit 2005 was opgedoken waarin Trump tegen een reporter zegt dat “een ster als hij probleemloos vrouwen kan kussen en bij het kruis kan grijpen zonder dat ze dat willen”. “Fake news”, heeft Trump daar tijdens zijn campagne over gezegd. “Dat is al wat ik erover kan zeggen. Het is fake en verzonnen, een schande.”

Door Guy Stevens
  • VOOR ABONNEES