Yannick Lefebvre-Tom Pelsmaekers eindigen op vijfde plaats

Foto: BELGA

Door slecht weer konden de zeilers op de derde en laatste dag van de Enoshima Olympic Week op het Olympisch Water in Tokio 2020 geen volledig programma afwerken.

In de 49’er klasse is het Oostends-Antwerpse duo Yannick Lefebvre-Tom Pelsmaekers dank zij een derde plaats in de zevende reeks van de Enoshima Olympic Week nog één plaats in de rangschikking naar voren geschoven. Ze eindigen de regatta op de vijfde plaats. Vrijdagavond leidden ze de stand maar zaterdagavond waren ze naar een zesde plaats gezakt.

In de Laser Standard-klasse vaarde Wannes Van Laer een 26ste plaats op zondag waardoor hij in de eindstand van de 23ste naar de 26ste plaats zakte. In de Laser Radial-klasse werd er niet meer gevaren op zondag wegens teveel regen en onstabiele wind. Maité Carlier beeïndgt de regatta op een achtste plek. Emma Plasschaert, een week geleden nog zilver in de Worldcuprace van het Japanse Gamamori, gleed zaterdag van de vijfde naar de vijftiende plaats omdat ze in één reeks een maximaal aantal strafpunten kreeg nadat ze bij een nieuwe startprocedure te vroeg vertrokken was .

Door rpo
    Meest recent