Winnares Expeditie Robinson krijgt topfunctie bij Belgische IT-reus

Bron © Datanews

Yin als deelneemster van Expeditie Robinson. Foto: Youtube/YinOei

De Hasseltse IT-dienstverlener Cegeka heeft Yin Oei aangesteld als managing director voor heel België. De naam doet misschien een belletje rinkelen: dankzij haar sportiviteit en strategische aanpak mocht Oei zich in 2008 tot winnares van Expeditie Robinson kronen.

Bijna tien jaar geleden won Yin Oei Expeditie Robinson, het realityprogramma waarin deelnemers op een onbewoond eiland moeten zien te overleven. De voormalig accountmanager werd gebombardeerd tot de ‘zwarte weduwe’ van het eiland en niet enkel vanwege haar looks: Oei maakte met verliezend finalist Hans strategische afspraken, waardoor het duo de sterkste kandidaten uit het programma wist te spelen. Met haar winst sleep Oei 50.000 euro in de wacht.

Sindsdien heeft de 45-jarige winnares niet stilgezeten. De afgelopen jaren maakte ze carrière binnen IT-reus Cegeka. Vorig jaar werd ze verantwoordelijk voor Business Development in België. Nu maakt Oei opnieuw een mooie stap: ze is aangesteld als managing director van Cegeka in ons land en wordt zo de nummer 2 van het bedrijf in België, meldt Datanews.

“De uitdaging om Cegeka België mee verder uit te bouwen, ligt helemaal in lijn met mijn gedrevenheid en competitieve karakter”, zegt ze over haar sterke punten, die ook al in Expeditie Robinson te zien waren.

Verbindende rol

“Door haar jarenlange interne ervaring binnen Cegeka kent ze het huis en ons metier als geen ander en kan ze een duidelijke verbindende rol spelen over de verschillende business units heen. Met Yin leggen we de basis voor de volgende 25 jaar”, aldus André Knaepen, oprichter en CEO van Cegeka.

Door rrln