Britse politie onderzoekt klacht over seksueel geweld tegen Kevin Spacey

Bron © BELGA

Foto: AFP

De Britse politie voert een onderzoek naar een klacht over seksueel geweld uit 2008 in het zuiden van Londen. De verdachte is de Amerikaanse acteur Kevin Spacey, zegt de Britse televisiezender Sky News, maar dat wil Scotland Yard niet bevestigen.

Volgens Sky News speelden de feiten zich af in de buurt van het theater The Old Vic, waar Kevin Spacey artistiek directeur was tussen 2004 en 2015. Donderdag deed een oud-medewerker van dat theater al een boekje open over Spacey in de Britse pers: hij zou mannen op verschillende momenten “bepoteld” hebben. Het theater zelf wil voorlopig niet reageren.

In de VS ligt Spacey al dagen onder vuur nadat hij door een jonge acteur beschuldigd werd van seksueel ongepast gedrag. Hij zou zich ook op de set van de erg populaire Netflix-serie House of Cards misdragen hebben. Acht medewerkers van die serie beschuldigen hem van ongepast gedraag, een van hen zegt zelfs dat de acteur hem seksueel heeft misbruikt. Spacey zou het vooral gemunt hebben op jongemannen. Hij heeft zich intussen ook geout als homoseksueel.

AANGERADEN
Meest recent