Voorzitter van Rennes kondigt nu toch zelf ontslag aan

Bron © BELGA

Foto: AFP

De voorzitter van de Franse eersteklasser Stade Rennes, René Ruello, heeft vrijdagavond na de 1-0 zege van zijn team tegen Girondins Bordeaux zijn ontslag aangekondigd. Met deze beslissing komt er een einde aan een woelige periode in de bestuurskamer van de Bretoense club.

“Na de mediastorm half oktober (toen Ruello dichtbij een ontslag zou gestaan hebben, nvdr) heb ik even tijd genomen om na te denken”, opende Ruello in een persbericht op de website van de club. “Ik heb nu besloten mijn functies binnen de club te verlaten, ondanks de steun en de garanties van de aandeelhouders.” Het ontslag van de voorzitter wordt effectief zodra het wordt voorgelegd aan de Raad van Bestuur.

Het vertrek van René Ruello werd half oktober aangekondigd door diverse media. De club ontkrachtte dit echter en steunde Ruello in zijn functies.

Sinds half oktober klopte Rennes achtereenvolgens Lille, Montpellier en Bordeaux en veroverde zo negen punten in drie partijen. De vorige negen duels hadden nauwelijks zes punten opgeleverd.

# Belga context ## Related picture(s) [Ligue 1 - FBL - FRA - LIGUE1 - RENNES - LILLE]

## Related article(s) [Ligue 1 - Coach en voorzitter vliegen buit...]

[Ligue 1 - Voorzitter Rennes dan toch niet ...]

## Related link(s) [Ligue 1 - link naar de website van Stade R...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Meer voetbal