Dedryck Boyata verbetert met Celtic meer dan honderd jaar oud record

Bron © BELGA

Foto: AFP

Celtic heeft zaterdag op de dertiende speeldag van de Schotse Premiership een ruime uitzege behaald. Het team uit Glasgow won op het veld van St. Johnstone met 0-4. Het is voor Celtic de 63e wedstrijd in een Schotse competitie, waarin het ongeslagen blijft. De Bhoys verbreken daarmee een meer dan honderd jaar oud record.

Sinclair (28.) opende iets voor het halfuur de score voor Celtic. De laatste twintig minuten diepte de Schotse kampioen dankzij Dembélé (72.), een eigen doelpunt van thuisverdediger Anderson (75.) en Ntcham (89.) de score uit tot 0-4. Dedryck Boyata speelde bij de bezoekers de volledige partij in het hart van de defensie.

Tussen 1915 en 1917 was het ook Celtic dat 62 partijen ongeslagen bleef. De nieuwe reeks startte in mei 2016, nadat Celtic verloor bij uitgerekend St. Johnstone (2-1). De groenhemden wonnen sindsdien 56 keer en speelden zeven keer gelijk in alle Schotse competities.

Celtic voert de stand aan met dertig punten uit twaalf duels. Eerste achtervolger Aberdeen volgt op vier punten, maar komt later op de dag nog in actie bij Hamilton Academical. Celtic zit in dezelfde Champions League-groep als Anderlecht. De Schotten tellen na vier van de zes wedstrijden drie punten, terwijl paars-wit nog puntenloos is. Op de laatste speeldag trekt Anderlecht naar Celtic.

Meer voetbal