Bebloed jongetje (5) levend van tussen gestorven moeder en zusjes gehaald, 26 anderen sterven na schietpartij in Texas

© FB

De First Baptist Church of Sutherland Springs is een groot deel van zijn trouwe kerkgangers kwijt. Ze kwamen allemaal om het leven tijdens de dodelijke schietpartij van zondagmorgen. Het jongste slachtoffer is amper vijf jaar oud. Zeven mensen zijn intussen geïdentificeerd. Een overzicht.

mrra

LEES OOK. Gewapende man stapt kerk binnen en begint te schieten: minstens 27 doden en 24 gewonden

LEES OOK. Johnnie beschrijft bloedstollende achtervolging op schutter: “We reden 150 kilometer per uur”

Dochter van de pastoor

Annabelle Pomeroy (14) is de jongste dochter van pastoor Frank Pomeroy. Hij en zijn vrouw Sherri hadden de gewoonte om de zondagsmissen op video op te nemen om de beelden op YouTube te zetten. Maar zondag waren ze uitzonderlijk in Oklahoma, waardoor ze aan de dood zijn ontsnapt.

(lees verder onder de foto)

© FB

“Annabelle was een heel mooi, speciaal kind”, vertelde haar vader aan ABC News. Haar nonkel Scott Pomeroy liet op Facebook een ontroerende boodschap na. “De hemel heeft er vanochtend een mooie engel bijgekregen. Ik heb een heleboel vrienden en familie verloren, maar dat betekent wellicht dat Jezus hen nodig had. Ik ken iedereen die voor de laatste keer vuile lucht heeft ingeademd en nu de eerste keer frisse lucht kan inademen in de hemel, met lichamen die geen pijn meer hebben.”

(lees verder onder het bericht)

Tweelingzus verloren

De kleine Ryland (5) was samen met zijn tweelingzusje Brooke, zijn grote zus Emily (7), zijn oudste zus Rhianna Garza en zijn zwangere mama naar de kerk gegaan. Toen de schutter zijn salvo afschoot, zaten zijn in het midden van de vuurlinie. De mama, haar ongeboren kind en haar twee jongste dochters maakten geen schijn van kans. Ryland werd echter, bang maar levend, teruggevonden tussen zijn dode familieleden. De jongen had een kogel in zijn maag, in zijn kruis en in zijn arm. Hij vecht nu voor zijn leven in het ziekenhuis. Zijn vader kwam op blote voeten naar de kerk gerend, toen hij de schietpartij hoorde.

(lees verder onder de foto)

© rr

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Al 25 jaar gelukkig getrouwd

Ook Bryan en Karla Holcombe, respectievelijk 60 en 58 jaar oud, konden niet ontsnappen aan de schutter. “Dit is surrealistisch. Mijn vader was een goede man en hij hield ervan om te bidden. Hij had een goed hart”, vertelt zijn zoon Scott. “Ze waren niet bang van de dood. Ze hadden een sterk geloof”, zegt hun dochter Sarah Slavin.

© FB

Acht maanden zwanger

De acht maanden zwangere Crystal Holcombe werd voor de ogen van haar drie kinderen Megan, Emily en Greg neergeschoten. Haar man John overleefde de schietpartij. Volgens haar neef Nick Uhlig was Crystla een doodnormale vrouw. “Ze rookte niet en dronk niet. Ze droeg enkel zorg voor haar kinderen. Ze was heel traditioneel en stond steeds met haar voeten op de grond”, zo getuigde hij aan AP.

© FB

Aangeboden door onze partners