Trump reageert op zijn manier na schietincident Texas: “Geen wapengerelateerd feit”

De dodelijke schietpartij in Texas is voor Donald Trump geen reden om de Amerikaanse wapenwet ter discussie te stellen. “Dit is geen wapengerelateerd feit”, reageerde de president vanop een persconferentie in Tokio.

jdb

Volgens Donald Trump is de dodelijke schietpartij het gevolg van een “heel gevaarlijk individu, [die te kampen heeft met] heel wat problemen”, zo reageerde hij op een persconferentie. De Amerikaanse president is momenteel op buitenlandse reis in Azië en houdt in Japan een eerste tussenstop.

“We hebben heel veel mentale gezondheidsproblemen in ons land, net zoals dat in andere landen het geval is. Maar dit is geen wapengerelateerd feit. Dit is een mentaal gezondheidsprobleem op het hoogste niveau. Dit is incident is heel erg betreurenswaardig. Gelukkig had er iemand een geweer vast en heeft hij ermee in de tegenovergestelde richting geschoten.” Met dat laatste maakte Trump fijntjes duidelijk dat vrij wapenbezit niet per se een slechte zaak hoeft te zijn.

LEES OOK. Johnnie beschrijft bloedstollende achtervolging op schutter: “We reden 150 kilometer per uur”

Wapenlobby

Een gewapende man trok zondag een kerk binnen in de Amerikaanse staat Texas om vervolgens in het rond te beginnen schieten. Er vielen 26 doden en minstens dertig gewonden. De schutter kwam ook om het leven.

De schietpartij in Texas komt er amper enkele weken na de bloedige aanval van Stephen Paddock in Las Vegas. Daarbij kwamen 58 mensen om het leven. Maar zelfs dan was het volgens het Witte Huis “te vroeg” om het te hebben over het Amerikaanse wapenbeleid. Ook al pleitte de Amerikaanse wapenlobby NRA zelfs opmerkelijk genoeg voor een strengere regulering.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten