Man die “alle blanke agenten wilde doden” gearresteerd op één minuut van zijn doel

Bron © CNN, News.com.au

Foto: AFP

Vlak bij het Witte Huis in het Amerikaanse Washington DC is een man opgepakt die ermee dreigde “alle blanke politieagenten” te vermoorden. Zijn bezorgde ex-vrouw had de politie gealarmeerd.

Maandagmiddag rond 14.55 uur lokale tijd verwittigde de politie van Montgomery County (Maryland) de geheime dienst van de VS dat een man van plan was om naar Washington te gaan met de bedoeling “alle blanke agenten” aan het Witte Huis te vermoorden. Ongeveer een uur later, rond 16.05 uur, spotte de geheime dienst hem op amper één minuut stappen van het Witte Huis. Hij kon zonder problemen gearresteerd worden.

De Amerikaanse Secret Service zegt dat de man, Michael Arega uit Dallas (Texas), officieel in beschuldiging is gesteld van het uiten van bedreigingen, maar dat hij niet gewapend was op het moment van zijn arrestatie.

Zijn ex-vrouw had de politie van Montgomery County verwittigd. Volgens woordvoerder Paul Starks was de vrouw bezorgd over zijn mentale gezondheid. Hij zou gestopt zijn met zijn medicatie. De vrouw belde de politie toen ze zorgwekkende berichten op zijn Facebookpagina zag.

De lokale politie zond politiemannen naar het hotel waar de man zich had ingecheckt op Facebook, maar de man was er al vertrokken toen zij aankwamen. Na een zoektocht in Washington DC kon de geheime dienst hem uiteindelijk vlak bij zijn doel vatten.

Door adb
AANGERADEN