Dalila Hermans: “Ik krijg sowieso veel en gore haatmail, ik merk geen stijging door De Slimste Mens”

Bron © Humo

Foto: VIER

Dalila Hermans gooit hoge ogen in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. De schrijfster en journaliste verbrak ondertussen het record van nieuwsanker Goedele Wachters en lijkt niet te stoppen. In Humo vertelt ze in een dubbelinterview met Elodie Ouedraogo over haar deelname aan het programma.

Toen Danira Boukriss en Olga Leyers het vorig jaar goed deden in ‘De Slimste Mens’, kregen de twee bakken kritiek over zich heen, maar de kritiek op goed presterende vrouwen lijkt dit jaar uit te blijven. “Inderdaad”, vertelt Dalila Hermans in Humo. “Iedereen vond Goedele Wachters ook gewoon leuk. Misschien is de mentaliteit gewoon aan het wijzigen?”

“Ik krijg sowieso veel haatmail, met een piek telkens als ik in de media verschijn. Ik schrijf nu eenmaal opiniestukken die reacties uitlokken. Maar ik merk nu niet dat ik meer van die mails krijg”, klinkt het nog.

“Een schrale troost”, vertelt Ouedraogo, die zich zelf niet vaak sterk uitspreekt over racismekwesties, maar wel zegt blij te zijn dat er mensen als Dalila zijn. “Dat betekent niet dat ik nooit negatieve reacties krijg. Hoe vaak ik al heb moeten horen dat het wel ‘door mijn kleurtje’ zal zijn dat ik bij Woestijnvis aan de slag ben!”

Door nkdr