MotoGP-legende Valentino Rossi wil ook doorgaan na zijn veertigste

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

De Italiaanse motocoureur Valentino Rossi (Yamaha), zevenvoudig wereldkampioen in de MotoGP, heeft dinsdag laten weten volgend jaar een beslissing te nemen over zijn toekomst. Maar hij was nu al geneigd te zeggen ook verder te zullen racen na zijn veertigste.

“Ik zal over mijn toekomst beslissen na het volgende seizoen”, opende Rossi, bijgenaamd “The Doctor”. De Italiaan wordt in februari 39. “Ik wil afwachten hoe ik presteer, maar indien ik competitief ben, zou ik graag willen doorgaan.”

Rossi onderging eind augustus-begin september operaties aan een dubbele breuk in het scheenbeen en kuitbeen. Die liep hij op tijdens een training in Mugello. De Italiaan moest forfait geven voor de Grote Prijs van San Marino, maar kon verrassend al hernemen in de GP van Aragon (op 23 september), na nauwelijks drie weken afwezigheid.

De Yamaha-rijder maakt geen kans meer op een nieuwe wereldtitel in de MotoGP. Hij staat voor de GP van Valencia vierde in de WK-tussenstand. De Spanjaard Marc Marquez ligt op koers voor een vierde titel in vijf seizoenen. In Valencia hoopt Rossi opnieuw te schitteren. “Ik groei naar mijn beste vorm toe, mijn been is sterk verbeterd en ik voel me goed. Ik wil me dus tonen”, liet hij optekenen.

    Meest recent