Opvallend initiatief: Anderlechtenaren kunnen zich gratis laten testen op hiv

Bron © BELGA

Wie in Anderlecht woont, kan zich laten testen op hiv. Foto: BELGA

Anderlecht -

Wie in Anderlecht woont kan zich vanaf vandaag en nog tot eind december helemaal gratis (en anoniem) laten testen op hiv. Het initiatief komt van schepen van Gezondheid en Gelijke Kansen Jean-Jacques Boelpaepe en kadert in de bewustwordingscampagne over relaties en seks die in Anderlecht loopt van 8 tot 15 november.

Wie zich gratis en anoniem wil laten testen kan dat doorheen de maand november en december op verschillende tijdstippen. De hiv-sneltest wordt georganiseerd in samenwerking met Plate-forme Prévention Sida en SidAis-Migrants en geeft na enkele minuten al resultaat.

Drie Belgen per dag besmet

De gratis test kan op donderdag 16 november en 7 december van 17.30 tot 20.00 uur afgenomen worden op het Liverpoolplein, op 27 november en 4 december van 18.15 tot 20.30 uur in de lokalen van de vzw Les Pissenlits op de Bergensesteenweg en op 1 december staat een info-gezondheidsbus aan de ingang van de slachthuizen. In België is een gratis hiv-sneltest enkel te verkrijgen in het Elisa-centrum in Brussel en Helpcenter in Antwerpen.

“Aids en de strijd hiertegen vormen spijtig genoeg nog steeds een probleem in ons land, waar drie mensen per dag worden besmet. In Anderlecht proberen de diensten Gezondheid en Gelijke Kansen hier wat aan te doen”, aldus schepen Boelpaepe.

Op woensdag 8 november kunnen jongeren van 13 tot 17 jaar van 13.30 tot 16.30 uur in de zaal Excelsior in de Eloystraat terecht voor een interactief parcours waar ze van experts informatie krijgen over relaties en seks.

AANGERADEN
Meest recent