Kerk filmde schietpartij: bloedbad duurde zeven minuten

De gruweldaden van Devin Kelley in de kerk van Sutherland Springs zijn opgenomen. De kerkgemeenschap in kwestie had de gewoonte de diensten op te nemen om die achteraf te delen op YouTube. Na het bloedbad hebben de speurders de opname in beslag genomen en bekeken. Volgens hen is op de beelden te zien hoe Kelley methodisch te werk gaat en de kerkgangers in ware executiestijl door het hoofd schiet. Hij spaarde vrouwen noch kinderen, aldus een woordvoerder van de politie.

adm

Bij het bloedbad in een kerk in een Texaanse Sutherland Springs kwamen 26 mensen om het leven. Nu hebben de speurders naar de zaak een video-opname van het bloedbad bekeken. Daarop is te zien hoe de schutter zeven minuten lang methodisch kerkgangers executeert, aldus een woordvoerder.

LEES OOK. Democraten dienen wetsvoorstel in om aanvalswapens te verbieden

Voorts had de schutter laders met een capaciteit van 400 kogels. Het is alsnog niet duidelijk hoeveel schoten hij loste. Ook had Kelley een iPhone bij. Volgens bronnen aan de New York Times is de FBI er nog niet in geslaagd deze te ontgrendelen. In het verleden is dit al vaker een probleem geweest ook is Apple zelden happig om de politie hierbij te helpen, vaak omdat ze gewoon niet kunnen.

In totaal bezat Kelley vier vuurwapens. Volgens de New York Times kocht hij die hij legaal. Zijn verleden werd niet of foutief gecontroleerd toen hij de wapens kocht.

Gisteren raakte nog bekend dat Kelley ooit ontsnapte uit een psychiatrische klinkiek nadat hij wapens probeerde te stelen uit een legerbasis. Ook is hij veroordeeld geweest voor ernstig huiselijk geweld.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten