Kevin Spacey wordt uit alle scènes van nieuwe bioscoopfilm geknipt (en vervangen door andere acteur)

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Zes weken voor “All the Money in the World” in de Amerikaanse bioscopen komt, worden alle scènes waarin Kevin Spacey te zien is, geknipt. Regisseur Ridley Scott wil de van seksueel misbruik beschuldigde acteur vervangen door de 87-jarige Christopher Plummer, die in de plaats van Spacey een centrale rol in de film zal moeten spelen. Dat meldt Deadline op zijn site.

Cast, crew en Sony Pictures hebben zich unaniem uitgesproken voor de beslissing om Spacey te vervangen. Om de film toch nog op 22 december in de zalen te krijgen, wordt er snel weer gedraaid. In België zou de film nog voor het eind van het jaar in de zalen moeten komen.

De afgelopen weken kwamen er alsmaar meer verhalen naar boven waarin Spacey beschuldigd wordt van seksueel misbruik. Woensdag/gisteren nog kwam de vroegere Amerikaanse nieuwslezeres Heather Unruh met het verhaal dat haar zoon door Spacey werd misbruikt.

De nieuwe Ridley Scott gaat over de spectaculaire ontvoering van John Paul Getty III, de rijke erfgenaam van een oliefamilie. In 1973 werd hij vijf maanden lang gegijzeld. Zijn grootvader, die dus gespeeld zou worden door Spacey, weigerde aanvankelijk het losgeld te betalen. Spacey had wel een centrale rol in de film, maar werkte slechts een tiental dagen op de set. De hoofdrollen zijn eigenlijk voor Michelle Williams, die de moeder van de ontvoerde jongen speelt, en Mark Wahlberg, als adviseur van Getty.

Eerder verloor de film een prestigieuze vertoning op AFI Fest, het filmfestival van het American Film Insititute.

Kevin Spacey wordt uit alle scènes van nieuwe bioscoopfilm geknipt (en vervangen door andere acteur)
Foto: AP
Door lbo
AANGERADEN