Thema van ‘modefeest van het jaar’ is bekend

Foto: pn/ Shutterstock

Op de eerste maandag van mei organiseert Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour traditiegetrouw haar befaamde Met Gala. Dat vindt plaats in het Metropolitan Museum of Art in New York en wordt opgehangen aan een thema. Komend jaar is dat ‘Hemelse lichamen: mode en de katholieke verbeeldingskracht’.

Modeblad Vogue maakte woensdag het thema bekend waarop gasten hun outfits mogen baseren. Het nieuws kwam samen met een bijzondere aankondiging dat Anna Wintour zich voor de organisatie van haar modefeest zal laten bijstaan door drie bekende gastvrouwen: Rihanna, Amal Clooney en Donatella Versace.

Thema van ‘modefeest van het jaar’ is bekend
Rihanna in 2015

Het Met Gala wordt al sinds 1971 georganiseerd en verklaart de bijhorende modetentoonstelling in het museum officieel voor open. Deze keer zal de expo de een dialoog proberen te creëren tussen mode en de meesterwerken van religieuze aard.

Thema van ‘modefeest van het jaar’ is bekend

De voorbije jaren was er veel rond het Met Gala te doen. Er verscheen een kortfilm over de organisatie van het evenement en beelden van het liftincident tussen Jay Z en Solange en de ‘omeletjurk’ van Rihanna gingen de wereld rond. Onlangs zei Anna Wintour dan weer in de ‘Late Late Show’ met James Corden dat ze Donald Trump nooit meer zal uitnodigen op haar feestje.

Door vwh