Bouwvergunning voor kruispunt aan nieuw ziekenhuis geschorst

© SVH

De Vlaamse overheid legt de werken op het kruispunt van de Mechelse ring (R6) met de Liersesteenweg binnenkort stil. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de bouwvergunning geschorst.

Sven Van Haezendonck.

De werken om het kruispunt op de grens met Sint-Katelijne-Waver veiliger te maken, zijn in september begonnen. Er wordt een zogenaamde fly-over gebouwd, een viaduct om conflicten op de twee drukke assen te vermijden. De aanleg is ook cruciaal voor de ontsluiting van de nieuwe campus van het AZ Sint-Maarten die in oktober 2018 opent.

“Uiteraard zullen we de beslissing van de Raad voor Vergunningsbetwistingen respecteren", reageert Jef Schoenmaekers, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer Antwerpen. Aanleiding voor de schorsing is een procedure die door een buurtbewoner werd opgestart in de afwikkeling van de onteigeningen. Het Agentschap bekijkt welke stappen het kan ondernemen om het project zo snel mogelijjk te hervatten.

Op korte termijn laat de Vlaamse overheid door de aannemer wel nog enkele werken uitvoeren om de werf ordentelijk en veilig achter te laten. “Zo worden de tijdelijke ingrepen voor de omleiding van de Otterbeek opgeheven en brengt de aannemer de afwatering van de nieuw aangelegde hellingen nog in orde. Op die manier voorkomen we dat huizen in de buurt van het kruispunt met wateroverlast te kampen krijgen”, legt Jef Schoenmaekers uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten