Roeselare overleeft Hel van Menen niet in EuroMillions Volley League

Bron © BELGA

Foto: VDB

Brussel -

De zevende speeldag in de EuroMillions Volley League heeft voor weer wat meer spanning gezorgd. Menen toont zich stilaan een reuzendoder en pakte nu ook de drie punten tegen Roeselare.

De Hel van Menen blijft zijn naam eer aandoen. Nadat de West-Vlamingen eerder al Maaseik klopten, ging ook provinciegenoot Roeselare voor de bijl. Hoofdaanvaller Winkelmuller (27 punten) en Gorski (19) hadden het grootste aandeel in deze nieuwe driepunter. Al van bij de start greep Menen de landskampioen bij de keel en - ondanks nipt verlies en nieuwe kansen op winst in set twee - deed het dat opnieuw in de derde set. De wedstrijd bleef spannend tot het einde, maar ondanks een Roeselaars setpunt, kwam er toch 3-1 (25-18, 26-28, 25-15, 27-25) op het scorebord.

Haasrode Leuven toonde zich in het andere duel sterker dan Gent. Nochtans waren de Gentenaren het best aan de partij gestart. De Vries deed de Leuvenaren pijn in set één, maar daarna herpakte de thuisploeg zich (22-25, 25-17, 25-19, 25-15). Vooral Tormans (22 punten), Peeters en Huysegoms (beiden 16) scoorden en zorgden ervoor dat de drie punten in Leuven bleven.

In de stand zijn er twee leiders met 15 punten, nadat Roeselare verloor in Menen en Aalst vrijdag al won bij Amigos Zoersel. Menen (14) en Maaseik (12) volgen op de voet. Daarna volgt een kleine kloof met Leuven (9), dat de top vijf vervolledigt. Gent blijft onderaan zonder overwinning. Volgende week wordt het opnieuw spannend. Roeselare heeft een rustweek, terwijl Aalst Maaseik ontvangt. Maaseik kan zich - mits drie punten - dan bij Roeselare en Aalst voegen. In dat geval speelt Menen zondag voor de leidersplaats bij Guibertin.

Bekijk hier alle uitslagen en standen uit de Euromillions Volley League!

    Meest recent